Anjerpunt Hoonhorst

Duurzaam Leven & Noaberschap

Hoonhorst heeft 4G! Gezond, groen, gemeenschappelijk én gezellig. In Hoonhorst, duurzaamste dorp van Overijssel, is duurzaam leven nauw verbonden met noaberschap. Ontmoeten, ontdekken, verbinden en samenwerken maakt dat veel tot stand komt.

We vertellen op vele leuke manieren de verhalen van ‘de Vechtdalnoabers’ en over ons duurzame dorp. Treed in de voetsporen van de bewoners, volg de routes van streekproducten en molens. Geniet op het terras en maak kennis met onze noaberbibliotheek. Speel al wandelend de game Tezz en de Tijdgeest en reis met Tezz door het verleden, heden en de toekomst van Hoonhorst en haar omgeving!

Kom langs!

Tijdens de openingsuren kun je gewoon binnenlopen. Je kunt meerdere exposities bekijken, toeristische en cultuurhistorische informatie krijgen, gebruik maken van de noaberbibliotheek, aan de leestafel een krantje of tijdschrift lezen of gewoon een praatje maken. Relaxen op de bank bij de haard, wegduiken in een boek, in het Vechtdal, alle tijd! Streekproducten zijn verkrijgbaar en vergeet daarbij vooral het Hoonhorster broodje en het Hoonhorster klapmutsje niet. Op een andere manier de omgeving verkennen, kan door het spel Tezz en de Tijdgeest te spelen tijdens een wandeling van ca. 2,5 km (toegankelijk). De expositie Kunst uit het Vechtdal laat je elke twee maanden kennismaken met een andere kunstenaar uit het Vechtdal. Op onze multitouchtafel vind je veel informatie over het Vechtdal, over Hoonhorst en omgeving en over duurzaam leven en noaberschap. En op het terras bij de molen kun je genieten van de rust en van alles wat Café Restaurant Zalen Kappers te bieden heeft. Er zijn vergadermogelijkheden en in overleg krijg je een arrangement op maat.

Openingstijden Anjerpunt Hoonhorst

I.v.m. coronamaatregelen beperkte openingstijden: ma t/m vr van 13.30 - 16.30 u of op afspraak. We ontvangen maximaal twee bezoekers tegelijk. Zonder coronamaatregelen zijn de openingstijden: dagelijks vanaf 10.00 u (in de maanden april t/m mrt op ma vanaf 13.30 u) okt t/m mrt op ma, di en wo vanaf 13.30 u). Tel.: 0529 793010 of bgg 0529 401281 (CRZ Kappers); info@anjerpunthoonhorst.nl www.anjerpunthoonhorst.nl

Anjerpunt Hoonhorst is gevestigd in CRZ Kappers, Kerkstraat 7, 7722LR Hoonhorst

Adres

Kerkstraat 7
7722LR Hoonhorst

Telefoon
0529-793010 / 0529-401281
Online
www.hoonhorst.nl/anjerpunt/
E-mail

Ontdek het meest vernieuwende dorp van Nederland

Onder het motto van groen, gemeenschappelijk, gezond én gezellig zijn de inwoners van Hoonhorst sinds 2010 druk aan de slag. Toekomstgericht hebben ze prachtige dingen weten te realiseren; van zonnepanelen tot anders afval inzamelen, van dorpsdeelauto tot houtgestookte dorpskachel... meer dan 50 grote en kleine projecten laten zien waar een klein dorp groot in kan zijn.

Hoonhorst in beeld

Fotogalerij Hoonhorst

Boek nu een activiteit of arrangement